Berlinmurens fald

29.10.19
Hvor var du 9. november 1989?

De fleste mennesker husker hvor de var, og hvad de var i gang med da flyene ramte tårnene i New York den 11 september 2001. Mange af os, som ikke længere er helt unge, husker også 9. november 1989, hvor Berlinmuren faldt.

For 30 år siden havde jeg små børn, og jeg husker tydeligt den aften i november 1989, hvor TV-avisen sendte billeder fra Berlin. Jeg var træt efter en lang arbejdsdag, og tænkte mest på at få overstået det møde, jeg deltog i først på aftenen. Mødedeltagerne var alle mænd, og de klumpede sig sammen omkring fjernsynet, men selv tænkte jeg mest på at blive færdig med arbejdet og komme hjem for at afløse barnepigen. Den hjemlige hverdag skyggede så meget for mit udsyn, at jeg næsten ikke ænsede de verdenshistoriske omvæltninger.

Har du lyst til at dykke ned i tiden, læse om historien, føle, lugte og smage sammen med forfatterne, så kan du låne bøger og film på Horsens bibliotek i voksenafdelingen på 1. sal. Du hjælpe os med at gøre udstillingen bedre, - fortæl DIN historie. Hvor var du 9. november 1989?

Se også disse lister til inspiration:

Inspiration til læsning: Da Berlinmuren faldt

Inspiration til film: Øst og vest - film om Berlinmuren

Inspiration til læsning: Murens fald og DDR i litteraturen