Begrænset åbning på Horsens kommunes biblioteker - Få svar på dine spørgsmål her

10.12.20
Vi har begrænsede åbningstider fra fredag den 11. december kl. 16.00

Som en konsekvens af regeringens og myndighedernes seneste tiltag for at inddæmme COVID-19-smitten i Danmark, har Hovedbiblioteket i Horsens fra fredag d. 11. december kl. 16.00 t.o.m. søndag den 7. februar 2021 begrænset åbning. Alle vores øvrige biblioteker har lukket i perioden.
Alle gebyrer og afleveringsfrister som følge af lukningsperioden, suspenderes.
Herunder finder du svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med COVID-19. Siden opdateres løbende.

I forhold til udlån, aflevering og reserveringer af materialer får det følgende konsekvenser:

Hovedbiblioteket holder begrænset åbent i tidsrummet 10-16.
Alle andre afdelinger er lukket, også de selvbetjente biblioteker.

På Hovedbiblioteket i Horsens vil der være åbent imellem 10 og 16 på hverdage, i en begrænset del af stueetagen, således at det kan lade sig gøre at aflevere og afhente reserverede bøger. Der er ikke adgang til resten af Hovedbiblioteket eller vores øvrige biblioteker, så vi tilbyder ikke aviser, kopi, it osv.

Reservering af materialer

• Man kan kun reservere materialer som hører hjemme på Hovedbiblioteket i Horsens. De kan enten være hjemme eller udlånt.

• Hvis man reserverer via hjemmeside eller app, skal man ændre afhentningssted til Horsens Bibliotek INDEN man reserverer. Ellers bliver man mødt med en fejlbesked.

• Hvis man reserverer fra bibliotek.dk skal man vælge Horsens Bibliotek/Ho som afhentningssted

Fornyelse af materiale

Det er muligt at forny materiale på hjemmesiden, medmindre der er reservering på materialet.

Gebyrer

Der tilskrives ikke gebyrer på materiale, som skulle have været afleveret i lukkeperioden. Men husk at aflevere senest 7 dage efter genåbning. Du kan dog stadig betale tidligere gebyrer via vores hjemmeside.

Hjemkaldelser, påmindelser m.m.

I lukkeperioden vil vi stadig udsende hjemkaldelser, afleveringspåmindelser m.m. Dog tilskrives der ikke gebyrer for for sent afleverede materialer før 7 dage efter vi vender tilbage til normal åbning af bibliotekerne. I mellemtiden er det muligt at aflevere sine lån på Hovebiblioteket i Horsens i den begrænsede åbningstid mellem 10 og 16.

Nye reserveringer

Der er muligt, at reservere vores materialer i lukkeperioden. Kommer dit materiale hjem i perioden med begrænset åbning, er det muligt at hente det på Hovedbiblioteket i Horsens. Hvis du normalt afhenter dine reserverede materialer på en anden filal, skal du være opmærksom på at ændre afhentningsted, hvis du ønsker at afhente det i denne periode.

Lån af bøger

Det er i perioden kun muligt at låne reserverede bøger. Ønsker du derfor at låne en bog, er det nødvendigt at du reserverer den via vores hjemmeside. Du vil få besked når bogen er klar til afhentning.

Hjælp fra en bibliotekar

Har du brug for vejledning fra en bibliotekar, sidder vi klar ved telefonerne hverdage imellem 10 og 16. Ring til os på 76 29 24 00. Det er ikke muligt at komme til at tale med en bibliotekar ved at møde op på biblioteket.

Materiale bestilt hjem fra andre biblioteker

Du kan stadig bestille materialer hjem fra andre biblioteker.

Borgerservice på Brædstrup bibliotek

Da biblioteket i Brædstrup holder lukket i perioden med begrænset åbning, gælder dette også for Borgerservice på stedet. Skal du i kontakt med Borgerservice kan du orientere dig på Borgerservices hjemmeside ved at klikke her.

Online tilbud

Bibliotekets online tilbud er uberørt af den begrænsede åbning. Det er dermed muligt at tilgå e-Reolen, Filmstriben og alle de andre tilbud som hidtil.