Tablets

Ændring i bibliotekets udlån af e-bøger og netlydbøger

I det nye år sker der ændringer i bibliotekets udlån af e-bøger og netlydbøger. eReolen.dk og netlydbog.dk lægges sammen, og EBIB.dk nedlægges og en del af de e-bøger som udlånes herfra, vil fremover kunne lånes via eReolen.dk.

Netlydbog og eReolen får fælles website
eReolen.dk og Netlydbog.dk lægges sammen til ét nyt website, der under navnet eReolen.dk, lanceres i januar 2015. Som det allerede er sket i eReolens app, flytter indholdet fra Netlydbog.dk over på adressen eReolen.dk. Det nye eReolen.dk kommer derfor til at indeholde både ebøger og lydbøger.
På det nye eReolen.dk kan du streame e-bøger og lydbøger, som du kender det fra det nuværende Netlydbog.dk og eReolen.dk. Hvis du vil downloade e-bøger og lydbøger, skal du benytte eReolens app til iOS og app’en til Android, der er på vej.

Udfasning af gamle download løsninger
I forbindelse med lancering af det nye website udfases flere forældede løsninger til download. Det drejer sig om software til PC og MAC på eReolen, eReolens gamle apps og offline lytning via MP3. eReolens nye app til iOS og den nye app til Android, der er undervejs, vil fremover være de services, der giver mulighed for download af e-bøger og lydbøger.

Software til PC og MAC bliver nedlagt
Fra januar 2015 bliver de to applikationer til PC og MAC på eReolen nedlagt. De to applikationer har indtil nu gjort det muligt for brugere af PC og MAC at hente e-bøger ned til offline læsning på PC og MAC. Fremover ligger funktionen med at hente e-bøger ned til offline læsning i eReolens nye apps til iOS og Android tablets og smartphones. Det bliver ikke muligt at hente e-bøger ned til offline læsning via det nye website.

eReolens gamle apps til iOS og Android nedlægges
eReolens app version 1.1 til iOS samt eReolens app version 1. til Android nedlægges fra januar 2015. Det betyder, at understøttelsen af disse apps forsvinder, og brugere, der allerede har app’en på deres enheder, ikke vil være i stand til at benytte dem længere. Helt konkret betyder det, at brugere med iOS, der anvender et styresystem mindre end 7.0 ikke kan benytte eReolens app. For Android gælder det, at brugere, der anvender et styresystem mindre end 4.0, ikke kan anvende eReolens app.

Offline lytning via MP3-afspillere nedlægges
I januar 2015 ophører muligheden for at overføre lydbøger fra Netlydbog til MP3-afspillere. Producenterne er holdt op med at understøtte DRM i deres MP3-afspillere. Derfor er muligheden for overførsel af netlydbøger til MP3-afspillere under naturlig udfasning og bliver i stedet erstattet med funktionerne i eReolens nye app.  eReolens nye app giver netop mulighed for at downloade lydbøger til smartphone og tablet, og på denne måde tage lydbøgerne med sig offline.

EBIB nedlægges
Det er lykkedes for folkene bag eReolen at få nye aftaler i hus med flere af landets største forlag, og i forbindelse med at den nye hjemmeside går i luften vil antallet af e-bogs-titler desuden stige fra ca. 4500 til 9000. Det betyder også at der lukkes for lån via EBIB, som har været portalen for de større forlag til udlån af e-bøger. Der kan foretages lån på EBIB til og med den 31. december. Eksisterende lån vil kunne benyttes via ebib.dk eller en af ebib applikationerne til og med udgangen af januar 2015. Efter 1. januar modtager lånere med aktive reserveringer besked via SMS eller email om muligheden for at låne de reserverede titler på eReolen når den nye hjemmeside er i luften.