Kvinde med bøger mellem reoler i et bibliotek

Ac-praktikant til Horsens Kommunes Biblioteker

29.10.21
Horsens Kommunes biblioteker har i de seneste år været igennem en spændende udvikling, som for alvor har været med til at sætte kommunens biblioteker i fokus. Det har vi selvfølgelig også planer om skal ske fremover, og det vil vi rigtig gerne have din hjælp til.

Du kommer i spil i vores formidlingsteam

Team formidling og læring er et team, der arbejder tværfagligt ind i bibliotekets mange formidlingsområder. Teamet understøtter bibliotekets kultur- og læringsformidling og biblioteks formål som en almendannende og demokratisk institution. Du kommer dermed helt ind i en stor kulturinstitutions formidlingsmaskinrum.

Det laver dine kommende kolleger

På Horsens Kommunes biblioteker får du ca. 50 inspirerende og fagligt skarpe kolleger med baggrund i forskellige litteratur, kommunikations- og kulturformidlende uddannelser. Her bliver arbejdet med alt lige fra litteratur- og kulturformidling, sociale medier, podcast, digitalt værksted, borgerrettede læringsforløb, levende billeder, kulturelle arrangementer og intern og ekstern kommunikation og formidling på et generelt plan målrettet alle borgere i alle aldre.

Derfor skal du søge praktik på et bibliotek

Vi lover dig, at du kan få et væld af opgaver inden for f.eks. didaktik, læring, informationssøgning, sociale medier, kulturformidling, lyd- og billedproduktion og det skrevne ord med en stor og spændende kontaktflade med både bibliotekets kultur- og læringsformidlere, kommunikationsmedarbejdere og ledelse.

Bare du selv formår at gribe ud efter dem og sætte dig selv og din akademiske viden i spil.

Vi søger en praktikant, der

• Er i gang med en kandidatuddannelse eller en bacheloruddannelse inden for f.eks. biblioteksvidenskab, webkommunikation, informationsvidenskab og kulturformidling, æstetik og kultur, litteratur, dramaturgi, oplevelsesøkonomi, medievidenskab eller lignende
  • Er engageret, ansvarlig og initiativrig
  • Er god til at samarbejde og kommunikere
  • Synes, at spændingsfeltet mellem kultur og formidling er det vigtigste felt i verden
  • Er velstruktureret og selvstartende

Vi tilbyder

• Masser af ansvar – hos os er praktikanter MEGET værdsatte kolleger
  • Spændende opgaver, f.eks. formidling på sociale medier, og deltagelse i bibliotekets mangeartede formidlingstiltag indenfor både lærings- og kulturområdet
  • Rigtig gode muligheder for selv at få indflydelse på dine opgaver
  • En ugentlig fridag
  • Dækning af dine eventuelle transportudgifter
  • En faglig mentor i teamet, for det er vigtigt for os, at dit praktikophold bliver en succes. Derfor får du løbende feedback og din mentor sikrer, at din praktik bliver så relevant og givende som muligt
  • Du bliver også automatisk en del af ac-praktikantnetværket i Horsens Kommune, hvor du indgår i et socialt og fagligt fællesskab

Men vigtigst af alt er, at DU selv har en idé til et projekt, hvor du kan sprede dine vinger ud og afprøve din akademiske teori i praksis.

Vi holder løbende samtaler, så send en ansøgning af sted med det samme. Praktikopholdet kan både foregå i forårs- og i efterårssemesteret 2022 med startdato efter aftale.

Om os:

På Horsens kommunes biblioteker er vi cirka 50 medarbejdere til at betjene i alt 7 biblioteker, fra Brædstrup i vest til Endelave i øst. Biblioteket har et formelt samarbejde med Enner Mark Fængsel, samt en række parter i uddannelsessektoren, herunder gymnasier, folkeskolen og en privat grundskole. Hertil kommer et samarbejde med kulturinstitutioner, dagtilbud m.v. Endvidere er Horsens Kommunes Biblioteker arrangør af den årlige Krimimesse på FÆNGSLET med mere end 7000 gæster.

På Horsens Kommunes Biblioteker ser vi os selv som urbane forsamlingshuse, hvor de fysiske rum er borgernes fælles mødested – forsamlingshuse med højt til loftet, hvor alle har mulighed for at opleve, skabe, deltage og lære i demokratiske fællesskaber uden forpligtelser og abonnement.

Biblioteket er organiseret i teams, hvor tværfaglige kompetencer og opgavefællesskaber er i højsædet sammen med et øget fokus på at lave bibliotek med borgeren i centrum. Her er højt til loftet med plads til et stort selvledelses- og udviklingsrum.

Hovedbiblioteket i Horsens er nyindrettet. Besøgstallene er stigende. Det digitale udlån vokser. Bibliotekets filialer er i fokus, og biblioteksvæsenet i kommunen er i færd med, understøttet af handleplaner, at implementere en ny biblioteksstrategi, som du finder her: https://horsensbibliotek.dk/om-bibliotekerne/biblioteksstrategi

Du kan se mere om Horsens Kommunes Biblioteker på www.horsensbibliotek.dk her kan du også finde vores skole- og uddannelsestilbud.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning digitalt via stillingsopslaget.

For yderligere information kontakt:

Teamleder Anne Scheffmann på 76 29 24 04 eller mail asbj@horsens.dk

Klik her for at sende din ansøgning