Kvinde med bøger mellem reoler i et bibliotek

Ac-praktikant til Horsens Kommunes Biblioteker

29.10.21
Horsens Kommunes biblioteker har i de seneste år været igennem en spændende udvikling, som for alvor har været med til at sætte kommunens biblioteker i fokus. Det har vi selvfølgelig også planer om skal ske fremover, og det vil vi rigtig gerne have din hjælp til.

Du kommer i spil i vores stabsfunktioner

Bibliotekernes stabsfunktioner, er et team, der arbejder tværfagligt ind i bibliotekets mange tilbud og services. Teamet understøtter ledelse, drift, kommunikation, udvikling samt bibliotekets kultur- og læringsformidling og bibliotekets formål som en almendannende og demokratisk institution.

Det laver dine kommende kolleger

Du får ca. 50 inspirerende og fagligt skarpe kolleger, blandt andet med baggrund i forskellige litteratur, kommunikations- og kulturformidlende uddannelser. Her bliver arbejdet med alt lige fra udlån, litteratur- og kulturformidling, borgerrettede læringsforløb, kulturelle arrangementer, udvikling, intern og ekstern kommunikation og formidling på et generelt plan målrettet alle borgere i alle aldre.

Derfor skal du søge praktik hos os

Vi lover dig, at du kan få et væld af opgaver inden for biblioteksudvikling, drift, kommunikation, projektarbejde, eventkoordinering med en stor og spændende kontaktflade med både stabsfunktioner, ledelse og bibliotekets kultur- og læringsformidlere.

Bare du selv formår at gribe ud efter dem og sætte dig selv og din akademiske viden i spil.

Vi søger en praktikant, der

• Er i gang med en kandidatuddannelse inden for f.eks. biblioteksvidenskab, informationsvidenskab og kulturformidling, æstetik og kultur, oplevelsesøkonomi, antropologi, samfundsfag eller lignende
  • Er engageret, ansvarlig og initiativrig
  • Er god til at samarbejde og kommunikere
  • Synes, at spændingsfeltet mellem kultur og borgernes brugeroplevelse er spændende
  • Har gode kommunikationsevner, og er ikke er bange for, at gå i dialog med både brugerne og dine kolleger
  • Er velstruktureret og selvstartende

Vi tilbyder

• Masser af ansvar – hos os er praktikanter MEGET værdsatte kolleger
  • Spændende opgaver, f.eks. brugerundersøgelser og projektarbejde
  • Du får selvfølgelig rigtig gode muligheder for selv at få indflydelse på dine opgaver
  • En ugentlig fridag
  • Dækning af dine transportudgifter
  • Det er vigtigt for os, at dit praktikophold bliver en succes. Derfor får du en faglig mentor i staben, der løbende giver dig feedback og sikrer, at din praktik bliver så relevant og givende som muligt. Du bliver også automatisk en del af ac-praktikantnetværket i Horsens Kommune, hvor du indgår i et socialt og fagligt fællesskab. Måske har DU selv en idé til et projekt, hvor du kan sprede dine vinger ud og afprøve din akademiske teori i praksis indenfor bibliotekets stabsområde?

Ansøgningsfrist

Søndag d. 3. april med forventet samtale snarest derefter. Praktikopholdet er i efterårssemesteret 2022 med startdato torsdag den 1. september eller efter aftale.

For yderligere information kontakt:
Biblioteksleder Claus Hagstrøm på tlf. 24 63 41 55 eller på clhh@horsens.dk eller hos proces- og udviklingsmedarbejder Louise Buus på tlf. 30 16 71 88 eller på lobu@horsens.dk

Vi ser frem til at modtage din ansøgning digitalt via stillingsopslaget.

Om os:

På Horsens Kommunes biblioteker er vi cirka 50 medarbejdere til at betjene i alt 7 biblioteker, fra Brædstrup i vest til Endelave i øst. Biblioteket har et formelt samarbejde med Enner Mark Fængsel, samt en række parter i uddannelsessektoren, herunder gymnasier, folkeskolen og en privat grundskole. Hertil kommer et samarbejde med kulturinstitutioner, dagtilbud m.v. Endvidere er Horsens Kommunes Biblioteker arrangør af den årlige Krimimesse på FÆNGSLET med mere end 7000 gæster.

På Horsens Kommunes Biblioteker ser vi os selv som urbane forsamlingshuse, hvor de fysiske rum er borgernes fælles mødested – forsamlingshuse med højt til loftet, hvor alle har mulighed for at opleve, skabe, deltage og lære i demokratiske fællesskaber uden forpligtelser og abonnement.

Biblioteket er organiseret i teams, hvor tværfaglige kompetencer og opgavefællesskaber er i højsædet sammen med et øget fokus på at lave bibliotek med borgeren i centrum. Her er højt til loftet med plads til et stort selvledelses- og udviklingsrum.

Hovedbiblioteket i Horsens er nyindrettet. Besøgstallene er stigende. Det digitale udlån vokser. Bibliotekets filialer er i fokus, og biblioteksvæsenet i kommunen er i færd med, understøttet af handleplaner, at implementere en ny biblioteksstrategi, som du finder her: https://horsensbibliotek.dk/om-bibliotekerne/biblioteksstrategi

Du kan se mere om Horsens Kommunes Biblioteker på www.horsensbibliotek.dk her kan du også finde vores skole- og uddannelsestilbud.

Klik her for at sende din ansøgning