Kvinde med bøger mellem reoler i et bibliotek

Ac-praktik med flair for digitale sociale medier

23.03.21
Ac-praktikant til Horsens kommunes Biblioteker

Horsens Kommunes biblioteker har i de seneste år været igennem en spændende udvikling, som for alvor har været med til at sætte kommunens biblioteker i fokus. Det har vi selvfølgelig også planer om skal ske fremover, og det vil vi rigtig gerne have din hjælp til.

Du kommer i spil i vores formidlingsteam

Team formidling og læring, er et team, der arbejder tværfagligt ind i bibliotekets mange formidlingsområder. Teamet understøtter bibliotekets kultur- og læringsformidling og biblioteks formål som en almendannende og demokratisk institution. Du kommer dermed helt ind i en stor kulturinstitutions formidlingsmaskinrum.

Det laver dine kommende kolleger

På Horsens kommunes biblioteker får du ca. 50 inspirerende og fagligt skarpe kolleger med baggrund i forskellige litteratur, kommunikations- og kulturformidlende uddannelser. Her bliver arbejdet med alt lige fra litteratur- og kulturformidling, sociale medier, podcast, digitalt værksted, borgerrettede læringsforløb, levende billeder, kulturelle arrangementer og intern og ekstern kommunikation og formidling på et generelt plan målrettet alle borgere i alle aldre.

Derfor skal du søge praktik på et bibliotek

Vi lover dig, at du kan få et væld af opgaver inden for sociale medier, kulturformidling, lyd- og billedeproduktion og det skrevne ord med en stor og spændende kontaktflade med både bibliotekets kultur- og læringsformidlere, kommunikationsmedarbejdere og ledelse. Bare du selv formår, at gribe ud efter dem og sætte dig selv og din akademiske viden i spil.

Vi søger en praktikant, der

Er i gang med en kandidatuddannelse inden for f.eks. biblioteksvidenskab, webkommunikation, informationsvidenskab og kulturformidling, æstetik og kultur, litteratur, dramaturgi, oplevelsesøkonomi, medievidenskab eller lignende
Er engageret, ansvarlig og initiativrig
Er god til at samarbejde og kommunikere
Synes, at spændingsfeltet mellem kultur og digital kommunikation og formidling er spændende
Har en skarp pen, flair for digitale medier og teoretisk viden om de digitale sociale medier i en formidlingskontekst
Er velstruktureret og selvstartende

Vi tilbyder

Masser af ansvar – hos os er praktikanter MEGET værdsatte kolleger
Spændende opgaver, f.eks. formidling på sociale medier, og deltagelse i bibliotekets mangeartede formidlingstiltag indenfor både lærings- og kulturområdet
Du får selvfølgelig rigtig gode muligheder for, selv at få indflydelse på dine opgaver
En ugentlig fridag
Dækning af dine transportudgifter
Det er vigtigt for os, at dit praktikophold bliver en succes. Derfor får du en faglig mentor i teamet, der løbende giver dig feedback og sikrer, at din praktik bliver så relevant og givende som muligt
Du bliver også automatisk en del af ac-praktikantnetværket i Horsens Kommune, hvor du indgår i et socialt og fagligt fællesskab
Måske har DU selv en idé til et projekt, hvor du kan sprede dine vinger ud og afprøve din akademiske teori i praksis?

Ansøgningsfrist: mandag den 16. april 2021 med forventet samtale i uge 17. Praktikopholdet er i efterårssemesteret 2021 med startdato mandag den 2. september eller efter aftale.

Om os:

På Horsens kommunes biblioteker er vi cirka 50 medarbejdere til at betjene i alt 7 biblioteker, fra Brædstrup i vest til Endelave i øst. Biblioteket har et formelt samarbejde med Enner Mark Fængsel, samt en række parter i uddannelsessektoren, herunder gymnasier, folkeskolen og en privat grundskole. Hertil kommer et samarbejde med kulturinstitutioner, dagtilbud m.v. Endvidere er Horsens Kommunes Biblioteker arrangør af den årlige Krimimesse på FÆNGSLET med mere end 7000 gæster.

På Horsens Kommunes Biblioteker ser vi os selv som urbane forsamlingshuse, hvor de fysiske rum er borgernes fælles mødested – forsamlingshuse med højt til loftet, hvor alle har mulighed for at opleve, skabe, deltage og lære i demokratiske fællesskaber uden forpligtelser og abonnement.

Biblioteket er organiseret i teams, hvor tværfaglige kompetencer og opgavefællesskaber er i højsædet sammen med et øget fokus på at lave bibliotek med borgeren i centrum. Her er højt til loftet med plads til et stort selvledelses- og udviklingsrum.

Hovedbiblioteket i Horsens er nyindrettet. Besøgstallene er stigende. Det digitale udlån vokser. Bibliotekets filialer er i fokus, og biblioteksvæsenet i kommunen er i færd med, understøttet af handleplaner, at implementere en ny biblioteksstrategi, som du finder her: https://horsensbibliotek.dk/om-bibliotekerne/biblioteksstrategi

Du kan se mere om Horsens Kommunes Biblioteker på www.horsensbibliotek.dk her kan du også finde vores skole- og uddannelsestilbud.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning digitalt via stillingsopslaget.

For yderligere information kontakt:

Biblioteksleder Claus Hagstrøm på tlf. 24 63 41 55 eller på clhh@horsens.dk

Klik her for at læse mere og sende din ansøgning.