5 langt ude konspirationsteorier - eller hvad?

Er Beatles flad og eksisterer månen? Kan man sejle rundt om Hitler og bor han sammen med Elvis på et track af Judas Priest? Velkommen til sandheden om de største ting, månen, jorden, tiden, pyramiderne – og The Beatles.

De fleste kender til typen af konspiratoriske myter, der kan flyde samme og blive ganske sejlivede. For eksempel den om at der er hemmelige beskeder på Judas Priests albums - i hvert fald hvis man spiller dem bagfra. Eller den om at Paul fra TV-serien Mine glade 60’ere egentlig er Marilyn Manson som ung. Eller hvad med den om at Ku Klux Klan ejer Coca Cola – eller er det omvendt? Og så selvfølgelig den om at amerikanerne slet ikke har været på månen – de var i et TV-studie. 

Men der er alligevel konspiratoriske myter, som er lige lidt længere ude end mange andre. Er du parat til at få vendt rundt på din verdensorden, så læs videre. Der vil være risiko for, at du sidder tilbage med den samme følelse som Jim Carreys karakter i filmen The Truman Show, der på et tidspunkt sejler snotten direkte ind i horisonten, så hele verden dirrer. Velkommen til sandheden om de største ting, månen, jorden, tiden, pyramiderne – og Beatles.

LÆS OGSÅ: Døde rockstjerner


1 - Hov, hvor blev The Beatles af?

Her kommer det – og vi er virkelig kede af at skulle afsløre det, men don’t kill the messenger: Seriøse folk derude forsøger ihærdigt at føre bevis for, at The Beatles aldrig eksisterede. Nu findes der jo nok et band eller to, som man godt kunne ønske sig aldrig havde eksisteret, men de fleste er enige om, at The Beatles kunne noget særligt. Desuden er der en række endog meget håndfaste vidnesbyrd, koncerter, optagelser, udgivelser, individer, der tyder på, at bandet både eksisterede og optrådte sammen. Men det er små forhindringer for de seriøse folk, og det skal siges, at det (vist nok) ikke skal tages helt så bogstaveligt. Men læs mere her, hvis du også altid har tænkt, at det her band er lidt for godt til at være sandt (åbner nyt vindue). 

LÆS OGSÅ: Lær at spotte fake news


2 - Skulle dét forestille månen?

Gik du og troede, at ja, selv om amerikanerne godt nok ikke har været der, så er månen i sig selv god nok, så kan du altså godt tænke om igen. Månen er projiceret op på himlen, eller nogen lignende - og hvordan ved vi så det? Jo, til det formål har vi indhentet ekspertise hos YouTube-generationen, i det en særlig ihærdig youtuber har observeret månen hvert nat i et år. Det varmer da, sikke en omsorg; at nogen, på hele menneskehedens vegne, påtager sig den opgave, så vi andre kan sove. Og vi ved jo som bekendt, at hvis det er på YouTube, så er det virkeligt.

LÆS OGSÅ: Claus Hagstrøm om Fake News


3 - Tor havde helt ret

Vi er nogle stykker, som har haft det på fornemmelsen i nogle år - og derfor har holdt os hjemme i trygge Dannevang det meste af tiden: Jorden er helt og aldeles flad. Den er god nok. Hvis du bevæger dig langt nok i én retning, så falder du ud over kanten. Tor, Odin og andre i dén liga, havde samme opfattelse, så idéen er ikke helt ny, men The Flat Earth Society er trods alt undfanget i 1800-tallet og tilbyder nu, som det hedder på organisationens hjemmeside, ”…et hjem for de tænkere der modigt marcherer mod fornuft og sandhed…” Det er utrolig dejligt - når man nu i årevis har følt sig alene, misforstået (og modig) - sådan endelig at finde et trygt hjem, hvor sandhed og fornuft regerer. Ahh! 


4 - Sådan blev pyramiderne bygget

Der har været adskillige forsøg på at dække over den virkelige historie om hvordan pyramiderne blev til. Man har forsøgt sig med tvivlsomme historier om, at tusindvis af slaver blev pisket til at slide og slæbe for at få de store sten bakset på plads. I think not! Den hoppede folk da heller ikke umiddelbart på, så man forsøgte sig med rumvæsner: De skulle, efter sigende, have været et smut forbi for lige at stable stenene efter vores ønskede design. Næppe! Det er derfor dejligt, at man endelig kan få lov at breake sandheden, der er så åbenlys, at de fleste nok vil krumme tæer, når de hører, at det naturligvis var dinosaurer der medvirkede til opførelsen af pyramiderne. Ellers havde det jo slet ikke kunnet lade sig gøre, vel, silly.


5 - Riv lige 297 år ud af kalenderen

De fleste af os kender nok den fornemmelse, at der mangler en dag eller to i hukommelsen engang imellem - hvad lavede jeg nu i onsdags, bom, bom... Eller fornemmelsen af, at der bare generelt mangler timer i døgnet - især kunne man ønske sig et par ekstra uregistrerede timer, timer som ikke indgår i noget regnskab, som man bare kan smide ind hist og her, når man har brug for en pause. Men hvis man har det sådan, så kan man godt stikke piben ind, for sandheden er en helt anden: Der er for mange timer – alt for mange! Ja, faktisk er der hele 297 år, som aldrig har eksisteret, jep, og som for mange år siden forurenede vores kalender. Nu er de der bare! Eller… , altså, det er de jo så faktisk ikke. For de var for meget i sin tid, så nu mangler de. Den, i visse kredse, anerkendte ”phantom time hypothesis” kan man læse om flere steder. Her kan du læse en artikel om teorien på siden "today we find out" (åbner i nyt vindue) og her kan du læse en artikel om teorien på siden "Damn Interesting" (åbner i nyt vindue). Så der er god tid - altså ind til nogen fjerner de 297 år. Eller hvad? 

Materialer