TILBUD TIL 6. KLASSE

Skolerne i Horsens Kommune

Vi tilbyder:

Booktalk – Inspiration til læsning for målgruppen
Sted: Alle biblioteker i kommunen
Mål: at inspirere børn til at læse i deres fritid med udgangspunkt i deres interesser.
Indhold: Præsentation af et bredt udvalg af spændende bøger gerne med udgangspunkt i specifikke ønsker til genre eller tema
(fx gys, krimi, tegneserie mv.)
Varighed: 1-1 ½ time
Tid: Hele året
Forberedelse: Snak om børnenes interesser og fritidslæsning.

Booktalk til Sommerbogen
Sted: Alle biblioteker i kommunen
Mål: At oplyse om børnebibliotekets site biblo.dk og inspirere børn til at læse og anmelde bøger i sommerferien via konkurrencen Sommerbogen.
Indhold: Præsentation af relevante bøger til målgruppen og præsentation af konkurrencen Sommerbogen.
Varighed: 1-1 ½ time
Tid: April-juni 
Forberedelse: Snak om børnenes interesser og fritidslæsning. Medbring Uni-login.

Informationssøgning
Sted: Horsens Bibliotek
Mål: At finde ud af hvilke muligheder biblioteket tilbyder bl.a. i forbindelse med opgaveskrivning og projekter.
Indhold: Introduktion til fx Horsens biblioteks søgeside, Faktalink, bibliotek.dk, forfatterweb eller andre relevante internetressourcer.
Varighed: 1/2-1 time
Tid: Hele året
Forberedelse: Ønskes lånerkort skal børnene medbringe sundhedskort. 

ARRANGEMENTER

Smart Parat Svar 2018 - En supersej, sjov, skør og svær quiz for alle 6. klasser i landet
Sted: Horsens Bibliotek
Mål: ”Den gode læser” sættes i spil som en rollemodel, der har slået ørene ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i bøgernes verden. Det er sejt at læse, at vide noget, at være ”smart” på øverste etage. 

Hvad er Smart Parat Svar? 
Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for elever i 6. klasse. Konkurrencen er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, TV2 Regionerne og landets børnebiblioteker.
Litteraturen er grundlaget for quizzen, såvel skøn- som faglitteratur. Der medtages desuden andre emner, hvor man kan vise, man er ekspert. Det kan f.eks. være politik, spil eller sport. Der er rig mulighed for at øve sig med Smart Parat Svar app’ en, som kan downloades gratis til iOS via vores hjemmeside; http://www.smartparatsvar.dk
 
Hvad kræver det at deltage?
For at være med skal klassen udvælge et hold på fem elever fra samme klasse (der må IKKE blandes hold på tværs af årgangen). Disse elever stiller op på vegne af klassen. Det er vigtigt, at de fem repræsenterer forskellige typer viden og at de kan arbejde sammen. Hvordan I vælger de fem holddeltagere, er op til jer.  
 
Hvordan kan Smart Parat Svar bruges i undervisningen?
Smart Parat Svar kan bruges i forbindelse med et forløb enten om lystlæsning eller læsning af faglitteratur. I kan f.eks. arbejde med at fordybe jer i emner, fremlægge for hinanden og skabe jeres egne quizzer. 
Quizzen afvikles i tre etaper:
1) 5. december 2018: Lokal runde. I dyster mod 6. klasser fra jeres egen kommune. Vinderne herfra kvalificerer sig til den regionale runde. 
2) 9. januar 2019: Regional runde. I dyster mod vindere fra jeres region. Vinderne herfra kvalificerer sig til finalen. 
3) 6. februar 2019: Landsfinale. Landets otte bedste klasser mødes i Odense til en landsfinale. Præmien er 10.000 kr. til klassekassen. 
 
Tilmeldingsfrist er d. 28. september 2018.
Det er et begrænset antal hold, der kan deltage, så jo før I beslutter jer, jo større chance er der for, at jeres klasse kommer med. Hver klasse kan kun deltage med et hold. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet! Tilmelding med holdnavn, skole, klasse og klassens kontaktperson skal ske til jeres lokale bibliotek, der er vært for den lokale runde i jeres kommune.    

Kontakt og tilmelding på boernogmusik@horsens.dk eller på tlf. 76 29 24 50

HM i oplæsning 2018 - En konkurrence om at finde byens bedste oplæser
Sted: Byskolen afd. Lindvigsvej
Mål: Horsens Mesterskab i Oplæsning sætter fokus på læsning på en sjov og uhøjtidelig måde og formålet med konkurrencen er, at skabe god stemning og prestige omkring det at læse og dét at være god til at læse op. Det skal gøres sejt at læse op ved at skabe en sjov og spændende ramme omkring oplæsning. 
Indhold: En repræsentant fra den deltagende klasse dyster med andre deltagere om at vinde Horsens Mesterskabet i Oplæsning.

Tilmeldingsfrist: Fredag d. 9. februar 2018 på mail: boernogmusik@horsens.dk  -  Seneste ndberetning af navn på deltagende elev er fredag d. 23. februar 2018.
Tid: Selve konkurrencen foregår torsdag d. 8. marts 2018. Nærmere detaljer fås efter tilmelding.
Forberedelse: Det er op til de deltagende klasser at finde en repræsentant evt. ved en lokal skoledyst i oplæsning. 

Forfatterforedrag
Sted: Horsens Bibliotek og evt. andre lokalbiblioteker
Mål: Mål: At skabe læselyst via mødet med de professionelle forfattere 
Indhold: Vi inviterer til forskellige forfatterforedrag for børn og unge både på biblioteket i Horsens og på udvalgte lokalbiblioteker. 
Varighed: Ca. 1 time
Tid: Forår eller efterår
Forberedelse: Hold øje med Det sker, hvor man også henter billetter.

Sommerbogen - Anmeld bøger i sommerferien
Sted: alle biblioteker i kommunen
Mål: At skabe og styrke læselysten i skolernes sommerferie.
Indhold: Sommerbogen er en konkurrence, hvor man skal læse og anmelde bøger. Når man har anmeldt 3 bøger på biblo.dk kan man få en bog på sit lokale bibliotek i Horsens Kommune. Desuden er man med i kampen om en af hoved-præmierne. Man kan også vinde fede bøger hver dag i hele sommerferien, og der trækkes lod blandt alle, der bare har læst og anmeldt mindst én bog. Alle børn mellem 7-14 år kan vinde præmier i Sommerbogen på biblo.dk. Udover den individuelle konkurrence kan hver enkelt klasse også deltage i en læsekonkurrence. Konkurrencen bliver meldt ud hvert år op til sommerferien.
Varighed: Hele sommerferien
Tid: Juni-august
Forberedelse: Man skal lave en profil på biblo.dk med sit uni-login for at være med i Sommerbogen.