Skolerne i Horsens Kommune

TILBUD TIL 6. KLASSE

Vild med film – September
Sted: Horsens bibliotek
Indhold: Børnene skal se og anmelde film indenfor en bestemt genre for at gøre dem til kritiske filmanmeldere, der kan udtrykke og begrunde deres vurderinger både mundtligt og skriftligt. Mulighed for at tilvælge en movietalk. Informationsmateriale sendes ud inden sommerferien.
Varighed: ca. 45 min eller 2 x 45 min
Tid: 1.-20. september

Smart Parat svar - December
Sted: Horsens bibliotek
Mål: At få paratviden gennem læsningen.
Indhold: Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for elever i 6. klasse, hvor litteraturen er grundlaget for quizzen, såvel skøn- som faglitteratur.
Varighed: ca. 60 minutter samt ekstra tid, hvis man kommer i den lokale finale.
Tid: december

Forskningens døgn - April
Sted: Horsens Bibliotek
Indhold: Børnene arbejder med forskellige aktiviteter i små grupper, for herigennem at få dem til at tænke som en forsker, der undersøger og leder efter svar på svære spørgsmål.
Varighed: ca. 120 minutter
Tid: ca. 1.-20. april

Informationssøgning
Sted: Horsens Bibliotek
Mål: At finde ud af hvilke muligheder biblioteket tilbyder bl.a. i forbindelse med opgaveskrivning og projekter.
Indhold: Introduktion til fx Horsens biblioteks søgeside, Faktalink, bibliotek.dk, forfatterweb eller andre relevante internetressourcer.
Varighed: 1/2-1 time
Tid: Hele året