Skolerne i Horsens Kommune

TILBUD TIL 6. KLASSE

Vild med film (September)
Sted: Horsens bibliotek
Indhold: Børnene skal se og anmelde film indenfor en bestemt genre for at gøre dem til kritiske filmanmeldere, der kan udtrykke og begrunde deres vurderinger både mundtligt og skriftligt. Mulighed for at tilvælge en movietalk. Informationsmateriale sendes ud inden sommerferien.
Invitation: PDF iconinvitation-skoler-2019.pdf
Tilmeldingsfrist: 27. juni 2019
Varighed: ca. 45 min eller 2 x 45 min
Tid: 1.-20. september

Smart Parat svar (December)
Sted: Horsens bibliotek
Mål: At få paratviden gennem læsningen.
Indhold: Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for elever i 6. klasse, hvor litteraturen er grundlaget for quizzen, såvel skøn- som faglitteratur.
Invitation: PDF iconinvitation-skoler-2019.pdf
Varighed: ca. 60 minutter samt ekstra tid, hvis man kommer i den lokale finale.
Tilmeldingsfrist: 27. september
Tid: Onsdag d. 4. december

Forskningens døgn (April)
Sted: Horsens Bibliotek
Indhold: Børnene arbejder med forskellige aktiviteter i små grupper, for herigennem at få dem til at tænke som en forsker, der undersøger og leder efter svar på svære spørgsmål.
Varighed: ca. 120 minutter
Tid: ca. 1.-20. april

Vinterbogen (Januar/Februar)
Sted: Alle biblioteker i kommunen og i skolen
Indhold: I Vinterbogen er der fokus på at dele sin begejstring for at læse og skabe et positivt læsefællesskab i klassen. Der er både aktiviteter, der lægger op til, at klassen samarbejder i skoletiden, og aktiviteter, eleverne kan lave i deres fritid. Aktiviterne meldes ud inden start. Hovedpræmien er et forfatterbesøg i klassen.
Varighed: Forskelligt efter hvilken aktivitet
Tid: Januar og februar

Booktalk
Sted: Alle biblioteker i kommunen
Indhold: Inspiration til læsning via præsentation og oplæsning af et bredt udvalg af spændende bøger. Gerne med udgangspunkt i specifikke ønsker til genre eller tema.
Varighed: ca. 45 min

eReolen Go
Sted: Horsens bibliotek
Indhold: Introduktion til eReolen Go samt læse- og lyttetips til e-bøger og e-lydbøger. Gerne med udgangspunkt i specifikke ønsker til genre eller tema.
Varighed: ca. 45 min

Læselyst for børn - Til forældre og lærere
Sted: Ude på den enkelte skole fx på forældremøde
Indhold: Vi laver et kort oplæg om læselyst og fortæller om udvalgte gode bøger til målgruppen. Indholdet kan variere efter ønske.
Varighed: 20-40 minutter (kan tilpasses)

Book en tid: Tlf. 76 29 24 50 eller mail boernogunge@horsens.dk