Skolerne i Horsens Kommune

TILBUD TIL 5. KLASSE

Læselyst
Sted: Ude i den enkelte klasse på skolen
Indhold: Vi laver et oplæg om læselyst og hvorfor det er en godt at læse. Det er en god idé at følge op med et besøg på det lokale bibliotek, hvor eleverne kan låne bøger med hjem.
Tid: Hele året

Vild med film (September)
Sted: Horsens bibliotek
Indhold: Børnene skal se og anmelde film indenfor en bestemt genre for at gøre dem til kritiske filmanmeldere, der kan udtrykke og begrunde deres vurderinger både mundtligt og skriftligt. Mulighed for at tilvælge en movietalk. Informationsmateriale sendes ud inden sommerferien.
Invitation: PDF iconinvitation-skoler-2019.pdf
Tilmeldingsfrist: 27. juni 2019 til lobu@horsens.dk
Varighed: ca. 45 min eller 2 x 45 min
Tid: 1.-20. september

Forskningens døgn (April)
Sted: Horsens Bibliotek
Indhold: Børnene arbejder med forskellige aktiviteter i små grupper, for herigennem at få dem til at tænke som en forsker, der undersøger og leder efter svar på svære spørgsmål.
Invitationer sendes ud i løbet af februar/marts og her præsenteres det overordnede emne også.
Varighed: ca. 120 minutter
Tid: ca. 1.-20. april

Booktalk
Sted: Alle biblioteker i kommunen
Indhold: Inspiration til læsning via præsentation og oplæsning af et bredt udvalg af spændende bøger. Gerne med udgangspunkt i specifikke ønsker til genre eller tema.

eReolen Go
Sted: Horsens bibliotek (ring evt. for anden aftale)
Indhold: Introduktion til eReolen Go samt læse- og lyttetips til e-bøger og e-lydbøger. Gerne med udgangspunkt i specifikke ønsker til genre eller tema.

Vinterbogen (Januar/Februar)
Sted: Alle biblioteker i kommunen og i skolen
Indhold: I Vinterbogen er der fokus på at dele sin begejstring for at læse og skabe et positivt læsefællesskab i klassen. Der er både aktiviteter, der lægger op til, at klassen samarbejder i skoletiden, og aktiviteter, eleverne kan lave i deres fritid. Aktiviterne meldes ud inden start. Hovedpræmien er et forfatterbesøg i klassen.
Materiale sendes ud omkring årsskiftet.
Varighed: Forskelligt efter hvilken aktivitet
Tid: Januar og februar

Læselyst for børn - Til forældre og lærere
Sted: Ude på den enkelte skole fx på forældremøde
Indhold: Vi laver et kort oplæg om læselyst og fortæller om udvalgte gode bøger til målgruppen. Indholdet kan variere efter ønske.
Varighed: 20-40 minutter (kan tilpasses)

Book en tid: Tlf. 76 29 24 50 eller mail boernogunge@horsens.dk