TILBUD TIL 5. KLASSE

Vi tilbyder:

Booktalk – Inspiration til læsning for målgruppen
Sted: Alle biblioteker i kommunen
Mål: at inspirere børn til at læse i deres fritid med udgangspunkt i deres interesser.
Indhold: Præsentation af et bredt udvalg af spændende bøger gerne med udgangspunkt i specifikke ønsker til genre eller tema
(fx gys, krimi, tegneserie mv.)
Varighed: 1-1 ½ time
Tid: Hele året
Forberedelse: Snak om børnenes interesser og fritidslæsning.

Booktalk til Sommerbogen
Sted: Alle biblioteker i kommunen
Mål: At oplyse om børnebibliotekets site biblo.dk og inspirere børn til at læse og anmelde bøger i sommerferien via konkurrencen Sommerbogen.
Indhold: Præsentation af relevante bøger til målgruppen og præsentation af konkurrencen Sommerbogen.
Varighed: 1-1 ½ time
Tid: April-juni
Forberedelse: Snak om børnenes interesser og fritidslæsning. Medbring Uni-login.

ARRANGEMENTER

Sommerbogen – Anmeld bøger i sommerferien
Sted: alle biblioteker i kommunen
Mål: At skabe og styrke læselysten i skolernes sommerferie.
Indhold: Sommerbogen er en konkurrence, hvor man skal læse og anmelde bøger. Når man har anmeldt 3 bøger på biblo.dk kan man få en bog på sit lokale bibliotek i Horsens Kommune. Desuden er man med i kampen om en af hoved-præmierne. Man kan også vinde fede bøger hver dag i hele sommerferien, og der trækkes lod blandt alle, der bare har læst og anmeldt mindst én bog. Alle børn mellem 7-14 år kan vinde præmier i Sommerbogen på Biblo.dk. Udover den individuelle konkurrence kan hver enkelt klasse også deltage i en læsekonkurrence. Konkurrencen bliver meldt ud hvert år op til sommerferien.
Varighed: Hele sommerferien
Tid: Juni - august
Forberedelse: Man skal lave en profil på biblo.dk med sit uni-login for at være med i Sommerbogen.

Forfatterforedrag

Sted: Horsens Bibliotek og evt. andre lokalbiblioteker
Mål: Mål: At skabe læselyst via mødet med de professionelle forfattere
Indhold: Vi inviterer til forskellige forfatterforedrag for børn og unge både på biblioteket i Horsens og på udvalgte lokalbiblioteker.
Varighed: Ca. 1 time
Tid: Forår eller efterår
Forberedelse: Hold øje med Det sker, hvor man også henter billetter.