Netbaser

Biblioteket abonnerer på en lang række online opslagsværker, aviser og databaser, der stilles til rådighed for dig.

Skal du skrive opgave, have fat i oplysninger om et bestemt emne eller bare gå på opdagelse i dagens udenlandske aviser, har biblioteket et abonnement, der kan passe.

Bliv låner og få adgang

Alle databaserne kan bruges på biblioteket, men en del kan du også bruge fra din egen computer. Det kræver, at du er oprettet som låner på biblioteket, og at du er bosat i Horsens Kommune. Log på med dit lånernummer/cpr-nummer og pinkode.

  Se her, hvordan du bliver låner

Musik & film | Litteratur | Aviser, bøger & artikler | Erhvervsinformation

Musik & film

BibZoom

Læs med på Bibzoom, hvor du kan finde massevis af musikartikler og lytteguides.

Qello Concerts

Se masser af koncerter og musikdokumentarer på Qello Concerts, både hjemmefra og på biblioteket.

Filmstriben

På Filmstriben finder du massevis af gode film, både til børn og til voksne. Forruden film er der forskellige serier og kort & dokumentarfilm. 

Verdensbiblioteket

Gratis streaming af musik, film og lån af bøger på mere end 10 forskellige sprog bl.a. arabisk, bosnisk og vietnamesisk.

Se evt. også Røde Kors Guide til flygningeforældre her.

 

Litteratur

Forfatterweb

Skal du skrive en opgave om en roman eller en novellesamling? På Forfatterweb kan du læse om en lang række danske og udenlandske forfattere og deres bøger.

Litteratursiden

For alle der vil inspireres til gode læseoplevelser og deltage i den litterære debat.

 

Aviser, bøger & artikler

Bibliotek.dk

Søg i materialer på alle danske biblioteker og bestil dem hjem til afhentning på dit lokale bibliotek.

PressReader

Læs aviser fra alverdens lande. Nu kan du bl.a. læse dagens Guardian, Washington Post, Süddeutsche Zeitung, Hurriyet, Asharg Al-Awsat, Morgunbladid eller Izvestija – endda inden papirudgaven er på gaden.

Europa World Plus

Har du brug for et opdateret og detaljeret overblik over et bestemt land? I Europa World Plus er der samfundsfaglige og økonomiske oplysninger om landet, statistik samt et par sider om landets nyere historie.

Faktalink

Nyttig til opgaveskrivning om populære og klassiske emner som fx Muhammed-tegninger, Doping, Martin Luther King, Fugleinfluenza og Oplysningstiden. Alle artikler er på dansk og har links og litteraturhenvisninger.

MasterFile Premier (EBSCOhost Research Databases)

Find artikler på engelsk fra populære tidsskrifter som ”Newsweek”, ”National Geographic”, The Economist” og ”Rolling Stone” og mere videnskabelige fra fx ”The Lancet”.

Student Resources in Context

Find artikler indenfor hovedområderne historie, litteratur, naturvidenskab og samfundsvidenskab m.m. Der er adgang til mere end 8 millioner artikler plus primærkilder, podcasts, videoklip og andet.

E-bøger og lydbøger

Læs her, hvordan du henter e-bøger og lydbøger ned via biblioteket - så skal du ikke stå i kø til bøger, der er lånt ud.

Ebook Central

Online adgang til mere end 32.000 bøger på engelsk om vidt forskellige emner, f.eks. økonomi, sociologi, politologi, pædagogik, arkæologi og historie.

Science in Context

Her findes artikler,  videoklip og billeder om et bredt aspekt af emner indenfor naturvidenskab - matematik, fysik, kemi, astronomi, rumfart, medicin, geologi, biologi og meget mere.

Global Issues in Context

En base, der samler oplysninger om alle de sager, der har indflydelse globalt. Et godt sted at få samlet en lang række forskellige ressourcer.

Historiens verden

En komplet verdenshistorie, med flere indgange og forskellige sværhedsgrader. Dertil en god samling af kildetekster.

Infomedia

Danmarks største online artikeldatabase. Søg i komplette artikler fra ca. 450 danske aviser og tidsskrifter m.m. gennem de seneste 20 år. Adgang via bibliotekets computere.

Gyldendals Røde Ordbøger

Hurtig og let adgang til ordbøger på engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, svensk og norsk. Og dertil dansk retskrivning-, fremmedords- og synonymordbog.

 

Erhvervsinformation

Bisnode Market

Informationer om danske virksomheder, med historik, eksportmarked, ejeroplysninger og meget andet.

Kompass

Virksomhedsdatabase, der er især er gode til at finde firmaer ud fra produkter - enten producenter, distributører eller serviceydere. Kan kun bruges fra bibliotekets computere.

Virksomhedsregister, Horsens Business

Virksomhedsinformation for firmaer i Horsens om omegn.