Skønlitteratur

Den gode historie, som den har udspillet sig gennem tiden.

Lån den gode historie i et hav af forskellige former - som trykt bog, lydbog, tegneserie eller e-bog.

Biblioteket beskæftiger sig med hele litteraturen, fra digte og skuespil til romaner og noveller, inden for alle genrer, for eksempel krimi, historiske romaner, fantasy, kørlighed og spænding. Se her, hvad du kan få adgang til på biblioteket, og hvor du kan få inspiration til den gode læseoplevelse.

Skønlitteratur

Du kan låne både de helt nye bøger, og de ældre værker, som ellers er svære at finde. Populære genrer findes samlet: Krimi, fantasy, gys og antologier. Digte og skuespil er ligeledes placeret, så de er lette at finde.

Udenlandsk skønlitteratur

Vi har romaner, digte, noveller og lydbøger på følgende sprog: engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, norsk, svensk, russisk, polsk, arabisk, persisk, tamil, tyrkisk, kurdisk, thailandsk og bosnisk/serbisk/kroatisk. 

Vi hjælper gerne med at skaffe flere bøger via Bibliotek.dk, hvor du også selv kan søge og bestille. Find en vejledning til at bestille i Bibliotek.dk her.

Du kan også streame film, bøger, musik, ebøger og lydbøger via Verdensbiblioteket.dk

Eller læse/lytte til engelske bøger på eReolen Global. Se mere her

Tegneserier og graphic novels

Biblioteket har både nye og grænsesøgende graphic novels og de værker, der har været med til at definere tegneseriens form. Find dem her.

E-bøger

Du kan gratis downloade fra en stor samling af skønlitteratur som e-bøger. Læs mere om bibliotekets udbud af e-bøger her

Lydbøger

Du kan få dine lydbøger på mange forskellige måder via biblioteket. Læs mere om lydbøger her.

Databaser

Via biblioteket kan du gratis komme på en række databaser og digitale opslagsværker. Læs mere om databaser her.

Opslagsværker

Sammen med skønlitteraturen finder du bøgerne om litteraturhistorie og litteraturteori, deriblandt en række store opslagsværker om genrer, temaer, forfattere og andet. Se listen over opslagsværker her.

Bogtips - skønlitterær weblog

Læs om nyt på den skønlitterære stjernehimmel og få tips og anbefalinger på vores weblog. Vores blog - Bogtips.

Hvem kan låne?

Alle kan benytte bibliotekerne i Horsens Kommune - og det er ganske gratis. Men for at få ret til at låne materialer med hjem samt downloade og benytte bibliotekets netbårne tjenester, skal du været oprettet som låner.

Sådan bliver du låner