Inspiration til læsekredse

Horsens bibliotek hjælper gerne lokale læsekredse med at skaffe flere eksemplarer til studiebrug.

Horsens bibliotek hjælper gerne lokale læsekredse med at skaffe flere eksemplarer til studiebrug. Bestil venligst bøgerne mindst 14 dage før brug. Er du interesseret i at bestille bøger til din læsekreds, så henvend dig på dit lokale bibliotek.

Horsens bibliotek har en læsekredssamling, som består af titler vi har i mange eksemplarer.  Personalet hjælper gerne med sekundær litteratur, f.eks anmeldelser og analyser.  Læsekredsbøgerne kan kun lånes af registrerede læsekredse med hjælp fra personalet i Informationen. 

Se også her, hvordan du starter en læsekreds.

Titelforslag til læsekredse udarbejdet december 2017 (Her er ikke medtaget titler, som findes i læsekredssamlingen)

Titlerne :

· er udgivet inden for de sidste 5 år
· dækker mange forskellige genrer
· kan skaffes i mange eksemplarer
· skønnes velegnet til snak om mange emner

Ønsker du mere inspiration, er du velkommen til at kontakte personalet på 1. sal i afdelingen for skønlitteratur. Vi hjælper gerne lokale læsekredse med at skaffe flere eksemplarer af samme titel. Du skal bestille bøgerne mindst 14 dage før brug. Er du interesseret i at bestille bøger til din læsekreds, så henvend dig på dit lokale bibliotek.

Vil du gerne mødes med din læsekreds på ”neutral grund”, er det muligt at booke et studierum på Horsens Bibliotek i bibliotekets sædvanlige åbningstid.

· der er plads til 10 personer
· det er gratis
· man må gerne selv tage kaffe med

Desuden har Horsens Bibliotek er stor samling af bøger særligt indkøbt til læsekredse. Bøgerne kan kun lånes af registrerede læsekredse med forlænget udlånstid. Du kan hente en særlig folder med læsekredssamlingens titeludvalg

Hent listen som en PDF-folder

Ola Bauer: Hestehovedtågen
Batzer & Co, 2013. - 308 sider
Tom er 10 år i 1951, og den gennemgående figur i serien, hvor 1. del udkom i 1993. Kærlighed, seksualitet og sanselighed er gennemgående temaer hos Ola Bauer. Serien handler om Toms rejse mod at blive mand og den evige kamp med at tøjle de indre dæmoner. Forfatteren skriver i en selvbiografisk stil, som kan minde lidt om Karl Ove Knausgård og Tomas Espedal. Det en rå, rebelsk og maskulin stil kombineret med et meget poetisk sprog.
Samhørende: Hestehovedtågen, Sortefod, Magenta, Forløberen

Kasper Colling Nielsen: Det europæiske forår
Gyldendal, 2017. - 348 sider
Fremtidsroman af filosofisk og fabulerende tilsnit om et samfundseksperiment, hvor en familie vil bidrage til skabelsen af et idealsamfund på basis af det bedste fra naturen og nye teknologiske landvindinger. Men fremskridtstro og idealer udfordres af individualiteten.

Evan S. Connell: Mrs Bridge
Olga, 2017. - 318 sider
Mrs. Bridge oplever bagsiden af forstadslivet - godt nok er det trygt, men det er også forbandet kedeligt.

Joel Dicker: Bogen om Baltimore-familien
Rosinante, 2016. - 469 sider
Marcus' egen middelklassefamilie er ikke nær så tiltrækkende som onklens familie i Baltimore - velhavende, overskudsagtig og med plads til Marcus. Sammen med sine fætre er han lykkelig som en del af den tætte, uovervindelige Goldman-trio. Intet kan gå galt.

Helga Flatland: Bliv hvis du kan, rejs hvis du må
Batzer & Co, 2015. - 237 sider
Tre kammerater melder sig til tjeneste i Afghanistan, og ingen af dem vender tilbage til den lille norske bygd i live. Hvorfor tog de af sted? Hvad drev dem? Ville de væk fra noget?
Samhørende: Bliv hvis du kan, rejs hvis du må; Alle vil hjem, ingen vil tilbage; Der findes ingen helhed.

Claire Fuller: Vores endeløse dage
Olga, 2017. - 262 sider
8-årige Peggy, bliver ført til en øde hytte i en fjern skov af sin far, der fortæller hende at jorden er gået under

Mikkel Harris Carlsen: Fuglene
Æther, 2016. - 144 sider
John, som lever i et trivielt ægteskab med Kirsten, er i midtvejskrise og oplever hvordan tingene smuldrer for ham i ofte groteske situationer, både privat og i arbejdslivet.

Rasmus Hastrup: Liv
Screaming Books, 2016. - 141 sider
12 noveller om livet i al dets forskellighed og dermed døden
Indhold: Prolog - onsdag ; Børnehaven ringer ; Et fremmeligt barn ; Dostav ; Den trettende november ; To brødre ; Charterferie ; En perifer mand ; Andelsboligforeningen Kurvemagergården ; Åge ; Koma ; Det sidste hus

Hiromi Kawakami: Kvinden ved havet
Hr. Ferdinand, 2016. - 249 sider
Keis mand forsvandt sporløst for tolv år siden, og nu drages hun mod en lille by ved havet, hvor hun føler hans nærvær og håber på at få svar. Samtidig gennemgår hun en smertefuld løsrivelse fra teenagedatteren, der ved noget hun ikke vil sige.

Haruf Kent: Vores sjæle om natten
Rosinante, 2016. - 186 sider
Den 70-årige Addie Moore bor alene og har svært ved at falde i søvn. En aften i maj aflægger hun sin nabo, enkemanden Louis, et uventet besøg. Dagen efter pakker Louis sin pyjamas og tandbørste.

Sue Monk Kidd: Fødselsdagsgaven
Gyldendal, 2015. - 420 sider
Sarah Grimké (1792-1873) er datter af en velhavende plantageejer i Sydstaterne. I 1803 får hun som 11-årig sin egen slave, Håndfuld, i fødselsdagsgave. Gennem de næste 35 år fortælles om de to kvinders liv og kamp for et selvstændigt liv.

Thomas Korsgaard: Hvis der skulle komme et menneske forbi
Lindhardt og Ringhof, 2017. - 314 sider
På en gård langt ude på landet ved Skive bor Tue med sin familie. Da en lillesøster dør ved fødslen, synker hans mor ned i en depression. Faderen er forgældet og frustreret, og det går ind imellem ud over børnene. I skolen bliver der ikke grebet ind, selvom Tue nogle gange har et blåt øje, men han klarer sig på trods.

Martin Krogh Andersen: Harens øjne
Gyldendal, 2017. - 128 sider
Barndomserindring om den sommer en 6-årig dreng bliver kørt langt væk til Vesterhavet og efterladt hos sin morfar, som han aldrig før har mødt.

Steen Langstrup: Skadedyr og tulipaner
2 Feet Entertainment, 2017. - 235 sider
Archibald mister sin mor i en tragisk ulykke og flytter med faren til en lille ø. Her prøver han at begå sig, men det er svært at være en følsom dreng, i et samfund hvor det handler om at være barsk og stærk.

Christian Mørk: Kujonen
Gyldendal, 2017. - 285 sider
Forfatteren Andreas forføres i yderste potens af den manipulerende krimiforfatter, Kris Power. Forelskelsen er farlig og fører til alverdens trængsler for Andreas, der beslutter at skrive en bog om sin besættelse.

David Nicholls: Os
Gyldendal, 2017. - 285 sider
Forfatteren Andreas forføres i yderste potens af den manipulerende krimiforfatter, Kris Power. Forelskelsen er farlig og fører til alverdens trængsler for Andreas, der beslutter at skrive en bog om sin besættelse.

Chigozie Obioma : Vi var fiskere
Klim, 2016. - 311 sider
Benjamin og hans brødre fisker ved byens forbudte flod. Her møder de en dag den gale mand, Abulu, som forudser at den ældste bror, Ikenna, vil blive myrdet af sine brødre. Profetien forgifter langsomt Ikennas liv, og familiens tætte bånd forandres for altid.

Conor O’Callaghan: Intet på jord
Jensen & Dalgaard, 2017. - 217 sider
En familie flytter hjem fra udlandet og ind i et udstillingshus på en forladt byggeplads. Én efter én forsvinder de, så der til sidst kun er en pige tilbage. Hun banker på hos en nabo og fortæller sin historie. Men kan han stole på hende - og omvendt

Alexandra Oliva: Den sidste
People's Press, 2017. - 361 sider
Spændingssroman om Zoo, der savner spænding i tilværelsen og derfor melder sig til en reality-tv-serie, der skal optages i New Englands vildmark. Den sidste deltager, der er tilbage, vinder.

Torbjørn Rafn: Den højeste dom
Books on Demand, 2016. - 220 sider
Fra en belgisk fængselscelle, med udsigt til sin kommende henrettelse, tænker den danske dommer Daniel Krupp tilbage på de begivenheder og forbrydelser, der er årsagen til hans deroute.

Agnes Ravatn: Fugletribunalet
Batzer, 2017. - 274 sider
Tv-værten Allis Hagtorn forlader mand og job efter en offentlig skandale og begynder at arbejde som hushjælp og gartner for Sigurd Bagge. Begge gemmer de på hemmeligheder, og spørgsmålet er om de kan lægge det bag sig og begynde på ny sammen?

Ingvild Riishøj: Vinternoveller
Batzer & Co, 2015. - 163 sider
Tre noveller om skrøbelige og skæve eksistenser. Om at gøre et hjerteskærende forsøg på at være en god mor, en god far og en god storesøster. Centralt står kærlighed og medmenneskelighed.

Linn Ullmann: De urolige
Gyldendal, 2016. - 401 sider
Fortælling om at være datter af den døende filminstruktør Ingmar Bergmann, sammensat af erindringer, fiktion, dokumentarisk materiale og refleksioner. Der tegnes et billede af en broget familie, hvor kærlighed og afsavn går hånd i hånd

Yu Hua: Fortællingen om Xu Sanguan der solgte sit blod
Klim, 2016. - 265 sider
Menneskeligt portræt af en mand der i kampen for sin familie risikerer livet ved at sælge sit blod. Samtidig en satirisk skildring af livet i Kina under Maos styre.