BiblioTech

 

Horsens Biblioteks Tech-afdeling.

Du finder BiblioTech-rummet på 1.sal i Faglitteratur-afdelingen - lige efter computerne.

BiblioTech er bibliotekets møde med den nye teknologi.

BiblioTech startede som et projekt, der løb fra februar 2015 og et år frem, hvor vi prøvede kræfter med at præsentere horsensianerne for nogle af de teknologier og gadgets, der kan være med til at forme fremtiden. Der blev udarbejdet en rapport om projektet, som kan læses her: Projekt BiblioTech - biblioteksformidling af ny teknologi 2015-16.

Nu er BiblioTech platformen for arrangementer om teknologi og samfund, ligesom det er adgangen til bibliotekets 3D-printer og -scanner.

Her kan du selv få adgang til at printe objekter ud i PLA-filament. Læs mere om 3D-printeren herunder.

Arrangementer afholdes som en del af bibliotekernes øvrige udbud og kan følges her.

Har du interesse i BiblioTech eller spørgsmål, kan du skrive til os på mail.

3D-printer

Bibliotekets 3D-printer er en DreamMaker Overlord Pro. Du kan læse mere om de tekniske specifikationer på DreamMakers hjemmeside.

Den printer ting i PLA-filament - og vi har et udvalg af forskellige farver.

Du kan selv tegne objekter i et 3D-tegneprogram - eller downloade fra f.eks. thingiverse.com. Printfiler skal eksporteres til .gcode, hvilket kan ske i programmet Cura.

Prisen udregnes fra vægten af printet - 2 kr. pr. gram.

Du kan bruge bibliotekets computer til at udarbejde en printklar fil - og selv starte printet eller lade personalet stå for det. Du kan booke printeren via vores bookingsystem - og sørg for at booke lang tid, da et 3D-print som regel er en noget langsommelig affære.

 

 

 
  

 
 

 

BiblioTech undervisning