Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted/Lokale
Salen
Målgruppe
For voksne
Foredrag & Underholdning

Livestreaming: Hjælper det at sige undskyld? En samtale om afvigere – før og nu

25.11.23
Streamet samtale: Maria Clement Hagstrup, medforfatter til ”Afvigernes Ø” taler om afvigere og normalitet med digter Caspar Eric og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Vær med når tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og digter Caspar Eric i samtale med medforfatter til ’Afvigernes Ø’ Maria Clement Hagstrup diskuterer, hvilke konsekvenser, det havde at vi i en periode af vores historie valgte at sende afvigere ud på en ø. Undervejs drøfter de også hvordan vi håndterer og forstår afvigelse og normalitet, både historisk og i dag.

Det er ikke ret lang tid siden at børn, unge og voksne, der blev betragtet som afvigende, unormale, åndsvage eller moralsk defekte blev anbragt på opdragelseshjem, i forsorgen eller på anstalter. Her bestod hverdagen for mange af tvang, diskrimination, svigt og overgreb. Det var det, der skete på Livø, som ”Afvigernes Ø” handler om, og det skete mange andre steder i Danmark.

Spørgsmålet er, om vi er blevet klogere af dette mørke kapitel i vores historie? Har vi lært noget? Hjælper det at sige undskyld? Hvor langt er vi egentlig kommet med at give alle lige muligheder i samfundet?

Alt dette og mere, kommer vi rundt om i samtalen, som modereres af Gustav Lindberg Maindal fra Roskilde Bibliotekerne.

Samtalen er streamet. Det vil være muligt at stille spørgsmål.

Hent en gratis billet! Vi giver en kop kaffe eller te, medbring meget gerne din egen kop.

Arrangementet er en del af Bibliotekernes Festival for Historie. Når verden vendes på hovedet, er festivalens tema for 2023.