Foto: Susanna Zenani

Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted/Lokale
Skønlitteraturen på 1. sal
Målgruppe
For voksne
Foredrag & Underholdning

Litteratursalon: Månedens forfatter: Vibeke Marx

28.09.23
Vibeke Marx debuterede skønlitterært i 1990 med ungdomsromanen Held og lykke, Robinson, og har siden skrevet en lang række romaner, novellesamlinger samt børne- og ungdomsbøger.

Vibeke Marx er en sjælden fugl i dansk litteratur. Hun er uddannet pædagog og har bl.a. arbejdet med socialt udsatte, og har i godt 25 år sammen med sin mand haft plejebørn boende. Hendes forfatterskab bærer præg af dette arbejde med mennesker og er kendetegnet af en fintmærkende sans for persontegninger og de til tider meget svære relationer mellem mennesker.

Med familielivets kompleksitet som omdrejningspunkt sætter hun gang på gang sin skønlitterære finger der, hvor det gør allermest ondt på et samfund, der gerne vil bevare troen på, at enhver er sin egen lykkes smed. Hendes romaner er nemlig befolket med samfundets udstødte eksistenser og selvudslettende mennesker, som på trods af god vilje og hårdt arbejde ikke for alvor kan gøre sig fri af den sociale arv.

Denne formiddag vil formidler Marie Hastrup Sørensen dykke ned i dele af Vibeke Marx’ kæmpe store forfatterskab og især se på Vibeke Marx’ to trilogier: Sortehus-trilogien og Jord og hjerte-trilogien.

Vi giver en kop kaffe eller te, medbring meget gerne egen kop.

Gratis adgang, bare mød op!