Foto: Michael Steinke Christensen

Foredrag & Underholdning

Historien om pladecoveret – Fra indpakning til kunst

15.02.24
Er et pladecover kunst eller bare indpakning? Foredrag ved Michael Steinke Christensen, foredragsholder og forfatter på forlaget RØD.

Der er sket en rivende udvikling fra de tidligste pladecovers til 78´er lakplader og frem til i dag. I 60´erne solgte Beatles, Stones og Bob Dylan så meget, at alt kunne lade sig gøre rent økonomisk. Derfor blev der hentet store samtidskunstnere ind til at designe pladecovers.

Der ligger ofte en spændende historie bag de mange pladecovers, der til tider næsten kom til at sætte lige så stort et aftryk som selve musikken. Her vises der masser af eksempler på ikoniske værker fra et gågængerfelt i London til Andy Warhol over sjældne og censurerede pladecovers.

Billetpris: 25 kroner. Vi giver en kop kaffe eller te, medbring meget gerne egen kop.