Foto: Les Kaner

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
35 kr.
Bibliotek
Sted/Lokale
Salen
Målgruppe
For voksne
Foredrag & Underholdning

”Håndsrækning til maste forældre”

16.01.24
Forældre har igennem årtier fået at vide, at de skal gøre mere for deres børn, de skal engagere sig i børnenes liv, investere sig i fælles aktiviteter og være opmærksomme på, hvis børnene viser tegn på mistrivsel.

Vi er kort sagt blevet hyperfokuserede på vores børn og har kronisk dårlig samvittighed over alligevel ikke at gøre det godt nok. Men samtidig får vi at vide, at dette fokus på børnene netop forårsager mistrivsel. Hvordan er vi endt i denne paradoksale situation? Med udgangspunkt i bogen “Børnevælde”, som udkom i maj 2023, tager Henrik Hvenegaard Mikkelsen publikum ud på en underholdende rejse ind i kernefamilien og forældreskabet. Det er en rejse, der stiller skarpt på, hvordan vi i er blevet underlagt en forestilling om, at barnets tarv varetages bedst inden for den arena, som vi kalder kernefamilien – og hvordan den forestilling præger vores liv på godt og ond.

Aftenens oplægsholder er forfatter til bogen ”Børnevælde – antropologens håndsrækning til maste forældre” er Henrik Hvenegaard Mikkelsen, der til daglig er museumsinspektør ved Moesgaard Museum.