Foto af Lindholm: Jakob Storm

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 kr.
Bibliotek
Sted/Lokale
Salen
Målgruppe
For voksne
Foredrag & Underholdning

Foredrag: Om isens fortryllende verden

28.11.24
Med udgangspunkt i ”Isbogen” (Gyldendal, 2023) fortæller forfatter og journalist Victor Boy Lindholm og klimaforsker Sebastian Mernild om isens mystik og videnskaben bag. Det er en fortælling om isens fortryllende verden, om eventyr og prøvelser i et vanvittigt element, og om hvordan den påvirket jordens lange historie og formet de landskaber, vi ser i dag.

Is er afgørende for jord og for vores liv, men hvad er det nu lige is i grunden er? Victor Boy Lindholm og Sebastian Mernild byder på til et underholdende og livsbekræftende foredrag, der beretter om isens enorme indvirkning på vores fælles historie.

Victor Boy Lindholm er forfatter og journalist. Han skriver om vores forhold til verden ved at undersøge begreber som natur, maskulinitet, økologi og kapitalisme.  Han har udgivet syv bøger, bl.a. essaysamlingen ”Stræk Tiden” (2020) og romandebuten ”En del af hjertet går ud af kroppen” (2022). Hans seneste bog er ”Isbogen”, der er skrevet i samarbejde med Sebastian Mernild.

Sebastian H. Mernild, ph.d. og dr.scient., er glaciolog, professor i klimaforandringer og leder af SDU’s klimacenter. Han har tidligere været administrerende direktør ved Nansen Centeret i Bergen og prorektor ved Syddansk Universitet. Desuden har han været forfatter på de to sidste hovedrapporter for FN’s Klimapanel, og så er han medforfatter til bogen ”Da kulden forsvandt” (2022). I 2018 modtog han DR’s formidlingspris, Rosenkjærprisen.

Vi giver en kop kaffe eller te, medbring meget gerne egen kop.