Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Arrangementer for voksne

Rejseforedrag Myanmar

20.09.22
Gitte Lyche og Hans Lund fra Hovedgård har været på en 8 uges backpack-rejse til Sydøstasien. Denne aften vil de via billeder og video fortælle om det mystiske Myanmar, hvor religion og ofring ofte går forud for den daglige overlevelse.

Landet som består af mere end 100 etniske minoriteter og hvor et militærdiktatur gennem mere end 50 år har forarmet og isoleret et samfund, som ellers har været en af de mest velstillede og udviklede lande i Sydøstasien.
Det er som at rejse tilbage til en svunden tid omgivet af tempelspir, hellige pagoder og munke i flok. Store dele af Myanmar er stadig som et vældigt frilandsmuseum. Skærvehuggende kvinder i vejkanten, når der skal etableres/repareres veje.
I store dele af landet indebærer den manglende infrastruktur, at transport kun kan ske via motorcykler eller på gå-ben. Gælder også når der skal tranporteres varer/gods. Noget som Gitte og Hans selv oplevede på deres trek i øde og isolerede landsbyer/ områder, hvor de dels overnattede under yderst primitive forhold hos de lokale og dels i telt på stranden. Og hvor turister – indtil nu - var et ubekendt fænomen for de lokale.
Oplevede dog også en række positive tiltag i landet, efter at militærjuntaen opgav for 7 år siden. Og et fantastisk imødekommende og venligt folkefærd.