Foto af cottonbro fra Pexels

Om dette arrangement

Tid
20:00 - 21:15
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted/Lokale
Hjemme ved computeren
Målgruppe
For voksne
Arrangementer for voksne

Onlinedebat: #Meetoo – hvordan forener vi kampen for retfærdighed med retssikkerheden?

17.03.21
Danmarks Biblioteksforening, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Frirummet føler et ansvar for at styrke den demokratiske samtale – også den digitale. I en tid, hvor mange sidder meget alene foran en skærm, skal vi skabe alternativer til hidsige kommentarspor, breaking news og konfliktunderholdning. Hver uge i marts inviterer vi derfor til ”Folkeoplysende Frirumsdebatter” – et digitalt rum med debat, der giver plads til tvivl og dilemmaer og først og fremmest handler om én ting. Det handler om at blive klogere.

2020 blev året, hvor #meetoo for alvor kom på dagsordenen – ikke mindst i avisernes ‘breaking’-bjælker.

Det hele startede med Sofie Lindes afsløring af, hvordan en chef havde bedt hende om en seksuel ydelse mod at sikre hende en fremtid i medieverdenen – og så gik det løs. Den ene sag efter den anden nåede avisernes forsider, og de sociale medier brød i brand. Flere mænd fra særligt det politiske miljø og medieverdenen blev enten fyret eller forlod egenhændigt deres poster.

Men nogle råbte også vagt i gevær. For hvor var retssikkerheden for de offentligt anklagede mænd, og hvilken rolle spiller de sociale mediers folkedomstol i debatten? Kan man tale om, at der både skal tages hensyn til retfærdighed og retssikkerhed i opgøret med seksuelt krænkende magtmisbrug eller er det enten/eller?

Debattører: Sørine Gotfredsen (Præst, debattør) og Camilla Søe (Initiativtager til #enblandtos)

Debatpilot: Søren Sinnbeck fra Idrætshøjskolen i Aarhus

Debatterne foregår på Zoom og er gratis. Tilmelding via Nemtilmeld på http://frirummet.org/