Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
25 kr.
Målgruppe
For voksne
Foredrag & Underholdning

Nadja og de 170 kg – Sandhed kommer indefra

08.02.23
I dette inspirerende og personlige foredrag fortæller Nadja Engsig, kendt fra TV2 dokumentarprogrammet ”Nadja og de 170 kilo”, ærligt og gribende om et liv med spiseforstyrrelsen binge eating disorder.

Nadja er vokset op i en sammenbrudt familie, med alkoholmisbrug, psykisk sygdom, seksuelle overgreb og mobning. Hun udviklede tidligt i livet en overlevelsesstrategi – mad. Makrelmadderne, marsbaren og mayonnaisen blev den omsorg, som Nadja ikke fik af de voksne omkring hende. De fastholdt hende i stedet i et narrativ om, at hendes krop var forkert og skulle fikses.

Derfor har Nadja igennem hele livet været på et hav af slankekure  -  alle med det til fælles, at de ikke virkede i længden.

Men da Nadja besluttede sig for at flytte fokus til noget andet end vægten, begyndte der at ske en indre forandring.

I 2019 gik hun i behandling for sin spiseforstyrrelse, hun arbejdede hårdt for at tilgive sig selv og sin krop, og i 2020 fik hun en gastric bypass operation. Lidt efter lidt fik Nadja redskaberne til ikke kun at arbejde med sine spisevaner, men også tankerne omkring maden og sig selv.

I foredraget forklarer Nadja, hvilken enorm forskel det gør, at arbejde med hovedet først, inden man går i gang med kroppen – hvis man overhovedet, skal gøre noget ved kroppen.

For må man godt være både tyk OG glad?

Foto: Betina Andersen