Sted/Lokale
Arrangementer for børn

Litteraturdage: Børneteater: Brødrene Løvehjerte Solo

12.06.21
I samarbejde med Horsens Bibliotek sætter Horsens Teater Festival fokus på Astrid Lindgrens værker med en hel Astrid Lindgren uge på biblioteket og med forestillingen ’Brødrene Løvehjerte SOLO’. Udover H.C. Andersen, er det er svært at pege på en forfatter, der har haft mere indflydelse på den måde, vi anskuer børn og børneliv. Nogle siger ligefrem, at Astrid Lindgrens forfatterskab har haft direkte indflydelse på velfærdsstaten. I hvert fald er hun ikke til at komme udenom, og det vil vi heller ikke. Derfor dedikerer Horsens Teater Festival den første SCENE+ LITTERATUR til en af hendes klassikere.

Brødrene Løvehjerte SOLO

Af André Andersen SOLO

Alene på scenen, over 20 roller! “Jonathan… Jeg ser lyset fra Nangilima! Jeg ser lyset!”

Astrid Lindgrens eventyr, der starter i Stockholm, udspilles i Nangijala og slutter ved Nangilimas port. Mød dem allesammen i André Andersens skikkelse: Jonathan, Tvebak, Tengil, Mathias, Duedronningen, Jossi, Tykke Dodik og ikke mindst: Katla!

En fantastisk teateroplevelse venter både store og små i André Andersens fortolkning af Astrid Lindgrens rørende og prisbelønnede eventyr om venskab, kærlighed, døden og om at være modig, selvom man er bange.

I 2008 spillede André Andersen forestillingen for Astrid Lindgrens datter og arvinger og er nu nordens eneste fortæller blåstemplet til at opføre Brødrene Løvehjerte som fortælleteater.

”Andersen spænder buen maksimalt. Han bevæger sig med sikker timing og dynamiske skift af sted uden at give køb på noget essentielt i historien og med et sikkert greb om at fremstille alle skikkelserne i eventyret”, Kirsten Dahl, Teateravisen.

Hent dine gratis billetter her

OBS! Forestillingen er til børn fra 8 år og op.

Læs mere om Scene+ for private og forestillingen her