Netbiblioteket - A til Å

Hent e-bøger, lydbøger, film og meget mere direkte hjem i stuen. Få hjælp til f.eks. dine studier, ved at slå op i en lang række nyttige databaser eller læs dagens avis på din telefon, tablet eller computer. Vi abonnerer på mange digitale kvalitetstjenester for dig. Netbiblioteket er elektroniske opslagsværker, aviser og tidsskrifter, e-bøger samt andre netmedier hvor du kan søge efter alverdens emner, som biblioteket stiller frit til rådighed. Det betyder, at du kan anvende dem alle steder, hvor du har internet-adgang. Det kræver blot, at du er bosat i kommunen og er tilmeldt som låner på et af bibliotekerne i Horsens kommune. Du kan tilgå dem alle via linkene her på siden
Bibliotek.dk
Her kan du søge i materialer på samtlige danske biblioteker og bestille materialer hjem fra andre biblioteker til afhentning på dit lokale bibliotek.
 
Biblioteksvagten
Mangler du hjælp til din opgave, har du glemt titlen på en bog eller er der bare en ting du ikke kan google dig frem til? Så kan du spørge Biblioteksvagten.
Læs mere her
Biblo
Bibliotekernes online fællesskab for børn. Her kan børn under 14 år dele interesser med hinanden i åbne online grupper.
Læs mere her                                 
Bibzoom
Bibliotekernes digitale musiktjeneste.
Landsdækkende formidlingssite med lytteguides, artikler, anmeldelser. m.m. 
 
Bisnode Market
Informationer om danske virksomheder, små såvel som store, med historik, eksportmarked, ejeroplysninger og meget andet.
 
Digital artikelservice
Få en kopi af artikler fra danske magasiner og tidsskrifter sendt direkte til din mail.
Læs mere her
Ebook Central
Online adgang til mere end 32.000 e-bøger på engelsk om vidt forskellige emner, som f.eks. økonomi, sociologi, politologi, pædagogik, arkæologi og historie.
Læs mere her
eKurser.nu
Gratis online kurser indenfor alt fra ebøger til smartphones. Små nemme kurser om hverdagens it-udfordringer.
 
eReolen
Lån e-bøger og netlydbøger til din computer, tablet eller smartphone via biblioteket.
Læs mere her
eReolen Global
Lån engelske e-bøger og netlydbøger til din computer, tablet eller smartphone via biblioteket.
Læs mere her
eReolen GO
eReolen GO indeholder alle børnematerialer fra eReolen, og der formidles særligt til børn og unge i alderen 7-14 år.
Læs mere her
Europa World Plus
Har du brug for et opdateret og detaljeret overblik over et bestemt land? I Europa World Plus er der samfundsfaglige og økonomiske oplysninger om landet, statistik samt et par sider om landets nyere historie.
 
Faktalink
Nyttig til opgaveskrivning om populære og klassiske emner som fx Muhammed-tegninger, Doping, Martin Luther King, Fugleinfluenza og Oplysningstiden. Alle artikler er på dansk, og de har links og litteraturhenvisninger.
 
Filmstriben
På Filmstriben finder du massevis af gode film, både til børn og til voksne. Foruden film er der forskellige serier og kort & dokumentarfilm. Se film, når det passer dig, på tablet, smartphone, computer eller på dit tv.
Læs mere her
Forfatterweb
Skal du skrive en opgave om en roman eller en novellesamling? På Forfatterweb kan du læse om en lang række danske og udenlandske forfattere og deres bøger. Forfatterweb indeholder også korte beskrivelser af litteraturens temaer, perioder og genrer.
 
Global Issues in Context
En base, der samler oplysninger om alle de sager, der har indflydelse globalt. Et godt sted at få samlet en lang række forskellige ressourcer.
 
Gyldendals røde ordbøger
Hurtig og let adgang til ordbøger på engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, svensk og norsk. Og dertil dansk retskrivning-, fremmedords- og synonymordbog.
 
Historiens verden
En komplet verdenshistorie, med flere indgange og forskellige sværhedsgrader. Dertil en god samling af kildetekster.
 
Horsens Leksikon
Opslagsværk om Horsens og omegn, som du selv kan være med til at redigere.
 
InfoMedia
Danmarks største online artikeldatabase. Søg i komplette artikler fra ca. 450 danske aviser og tidsskrifter m.m. gennem de seneste 20 år. Adgang via bibliotekets computere.
Læs mere her
Kompass
Virksomhedsdatabase, der er især er gode til at finde firmaer ud fra produkter - enten producenter, distributører eller serviceydere. Adgang via bibliotekets computere.
 
Litteratursiden
For alle der vil inspireres til gode læseoplevelser og deltage i den litterære debat.
 
Masterfile Premier
Find artikler på engelsk fra populære tidsskrifter som ”Newsweek”, ”National Geographic”, The Economist” og ”Rolling Stone” og mere videnskabelige fra fx ”The Lancet”.
 
Mediestream Aviser
Få udvidet adgang til indscannede, gamle danske aviser.
Læs mere her
PressReader
Få adgang til mere end 6000 aviser og magasiner fra over 100 lande og på mere end 60 forskellige sprog.
Læs mere her
Stingray Qello Concerts
Se masser af koncerter og musikdokumentarer på Stingray Qello Concerts, både hjemmefra og på biblioteket.
Læs mere her
RBdigital
Læsestof i form af lækre magasiner til tablet, mobil eller computer. Få adgang til over 300 populære engelsksprogede e-magasiner.
Læs mere her
Science in Context
Hjælp til f.eks. din opgaveskrivning. Her finder du artikler, videoklip og billeder om et bredt aspekt af emner indenfor naturvidenskab - matematik, fysik, kemi, astronomi, rumfart, medicin, geologi, biologi og meget mere. Artiklerne er engelsksprogede.
 
SMSPress
Her kan du låne litteratur direkte på din mobil. Forlaget SMSpress udgiver SMS-noveller, SMS-romaner, digte, real time-fortællinger og andet SMS-litteratur der er skrevet specifikt til mobilen.
Læs mere her
Student Resources in Context
Hjælp til din opgaveskrivning i 8. og 9. klasse samt ungdomsuddannelser såsom gymnasiet. Find fagligt relevante artikler indenfor hovedområderne historie, litteratur, naturvidenskab og samfundsvidenskab m.m. Der er adgang til mere end 8 millioner artikler plus primærkilder, podcasts, videoklip og meget andet.
 
TURteori
Forbered dig på teori og køreprøven over nettet med kurser bygget op efter Rigspolitiets undervisningsplan.
Læs mere her
Verdensbiblioteket
Ubegrænset streaming af musik og film. Desuden kan du låne bøger og e-bøger på mere end 10 forskellige sprog.