Spil Dansk Dagen er årets store festdag for dansk musik og musikliv. I år er det torsdag den 30. oktober.

Traditionen tro fejrer vi Spil Dansk Dagen på Horsens Bibliotek med fællessang i biblioteks forhal. Danmarks Fællessang 2014 er et tilbud til alle, som har lyst til at synge fællessang. Igennem hele efteråret sætter Spil Dansk og BibZoom fokus på den danske sang og opfordrer os til at synge fællessang. Ialt 14 sange fra den danske sangskat, nye såvel som gamle, ligger nu tilgængelig online (tekst og musik). Til fællessangen på biblioteket vælger Hanne Korsgaard Sundbøll nogle sange ud blandt de 14, og det er også Hanne der akkompagner. Vi synger kl. 11.03 og der er gratis adgang.

Desuden vil der i uge 43 og 44 være en mindre udstilling i musikafdelingen med fokus på dansk musik og musikliv.

LINKS :

Politiken : 3/6
Lydtapet : 6/6
Jyllands-Posten : 5/6
Nordjyske Stifttidende : 5/6

Andet album fra Folkeklubben er uden sammenligning dette års hidtil bedste dansksprogede folkpop-udgivelse. Trioen har begået et album der emmer af både lyrisk og musikalsk kvalitet. Begavet og charmerende. I stil med Kim Larsen, Steffen Brandt og Christian Hjelm er det folkeligt på den gode måde.

GAFFA : 6/6
Undertoner : 5/6
Politiken : 5/6
Berlingske : 5/6

Mesteren er tilbage. Efter 13 års pause er Richard D. James langt om længe tilbage under pseudonymet Aphex Twin. Med et album der til fulde understreger hans position som en af de ypperste navne på den elektroniske scene. Så på med hørebøfferne og dyk ned i det på en gang komplekse, indbydende og gennemmelodiske værk.

GAFFA : 3/6
Jyllands-Posten : 2/6

Horsensianske Peter Bjørnskov udgav i mandags sit første album som solist. Et album der har været længe undervejs, og ikke uventet byder på renskuret dansksproget pop (Peter har haft flere sange med i Dansk Melodi Grand Prix og skrevet sange til artister som Sanne Salomonsen, Ankerstjerne, Kato, Emmelie de Forest, Electric Lady Lab,Thomas Ring, Bryan Rice, og The Fireflies). For fans af Liga, Xander og NOAH.

GAFFA : 3/6
Rocksound : 8/10
NME : 8/10
Drowned In Sound : 9/10
Allmusic : 4/5

Hypen har været stor omkring Royal Blood i hjemlandet (England). Fortjent? Ja, hvis man spørger undertegnede. Duoens riff-baserede rock er sindsygt effektiv og fungerer. Tankerne ledes flere gange hen på navne som Jack White, Queens Of Stone Age og led Zeppelin. Jeg tilgiver derfor gerne at det hverken er videre nyskabende eller original.

NME : 9/10
The Line Of Best Fit : 8/10
Allmusic : 4/5

Stortalentet Avigdor Zahner-Isenberg er efter fire års pause tilbage i overbevisende stil. Stilmæssigt er der ikke sket meget siden debuten “Avi Buffalo” fra 2010. Vi befinder os stadig et sted imellem Real Estate, Christopher Owens og Sufjan Stevens. Med nu med en knapt så skinger vokal og større fokus på den gode melodi. Ventetiden værd.

DIY Magazine : 4/5
The Guardian : 4/5
Drowned in Sound : 8/10
The Line Of Best Fit : 8/10
Rocksound : 8/10

Engelske Pulled Apart By Horses har på “Bloods” bevæget sig fra screamo mod stoner rock. Lydbilledet er derved blevet langt mere varieret, og musikaliteten har fået bedre plads. Med “Bloods” skriver Pulled Apart By Horses sig ind blandt hjemlandets absolut mest relevante rockbands pt.

GF Rock : 5/6
A.V. Club : A
All Music : 4/5
Pitchfork : 8.6

Andet album fra Pallbearer er på samme tid både let og tungt. Modsat megen doom som godt kan være lidt repetitivt og tungsindigt, er Pallbearer ganske varierede i deres udtryk og lader små glimt af lys titte frem i mørket. På højde med Deafheaven´s “Sunbather” fra sidste år. Pallbearer spiller d. 12/9 på Atlas i Aahus.

Resident Adviser : 4,5/5
Clash : 9/10
All Music : 4.5/5
Drowned In Sound : 9/10

Kevin Martin har gjort det igen. Efter seks års venten forkæler han os atter på “Angels & Devils”  med en blændende blanding af grime, dupstep og ragga. Fugtbar brug af gæstevokalister og en knivskarp produktion. Årets elektroniske udgivelse hidtil.

Politiken : 5/6
Exclaim : 9/10

Efter to fremragende epér og en række spektakulære videoer er FKA Twigs klar med sin første langspiller. Tahliah Debrett Barnett fastholder det høje niveau og fortsætter med at levere en sublim blanding af elektronisk soul, avantgarde r´n´b og trip hop. Hypen er fuldt fortjent og jeg glæder mig personligt til at høre mere fra den unge brite.